Vrachtwagen C

Minimum 18 jaar en reeds een rijbewijs B bezitten. Geneeskundige schifting aan te vragen via een arbeidsgeneesheer vóór de aanvang van de praktische lessen! Je moet naast het rijbewijs ook een vakbekwaamheid te behalen. Dit houdt in dat men slaagt voor een initieel basiskwalificatie-examen en dat men vijfjaarlijks 35 uren nascholing volgt.

Klassiek: Zonder vakbekwaamheid
CODE95: Met vakbekwaamheid

Theorie

Klassiek

6 uur theoriecursus

Vakbekwaamheid ( CODE95 )

Hiervoor wordt vereist de klassieke cursus te volgen + een vakbekwaamheidscursus van 6 uur. Onze lessen worden gegeven door gebrevetteerde lesgevers.

Start je opleiding

Praktijk

Klassiek

Gemiddeld 10 uur praktijkles + praktijkexamen

Vakbekwaamheid ( CODE95 )

Gemiddeld 14u + praktijkexamen (1+2)
Examen 1: manoeuvres + vakbekwaamheid
Examen 2: openbare weg

KMO-portefeuille

Bedrijven kunnen een vergoeding aanvragen via KMO-portefeuille. Ons erkenningsnummer is DV.O105134

Je bent vrijgesteld van vakbekwaamheid als je bestuurder bent van:

  • Een voertuig met een toegelaten maximumsnelheid van 45 km/uur;
  • Een voertuig in gebruik bij of onder controle van de strijdkrachten, de burgerbescherming, de brandweer en diensten verantwoordelijk voor de handhaving van de openbare orde;
  • Een voertuig dat op de weg wordt getest in verband met technische verbeteringen, reparatie, onderhoud en nieuwe of omgebouwde voertuigen die nog niet in het verkeer zijn gebracht;
  • Een voertuig dat gebruikt wordt bij noodtoestanden of reddingsoperaties;
  • Een voertuig dat wordt gebruikt voor niet-commerciële goederen en personenvervoer voor privé-doeleinden;
  • Een voertuig of combinatie van voertuigen die worden gebruikt voor het vervoer van materiaal, apparatuur of machines die de bestuurder voor zijn werk nodig heeft en op voorwaarde dat dit vervoer niet de voornaamste activiteit van de bestuurder is.

Privacy & Cookies: Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, ga je akkoord met ons privacy beleid.