Bromfiets AM

Het rijbewijs AM laat toe twee- en driewielige bromfietsen en lichte vierwielers te besturen met een maximumsnelheid van 45 km/u.

Theorie

Vanaf 15 jaar en 9 maanden.
De theoriecursus kan je leren via zelfstudie.
Het examen blijft 3 jaar geldig.

Praktijk

Vanaf 16 jaar.
Om een rijbewijs AM te behalen, moet je minimum 4 uur rijles volgen in een erkende rijschool voordat je het praktijkexamen aflegt.
Je kan het praktijkexamen afleggen met een bromfiets van de rijschool. De rijschool zorgt voor alle afspraken in- en het vervoer naar het examencentrum!
Je kan het praktijkexamen ook afleggen met je eigen bromfiets. Na het volgen van de 4uur verplichte les, moet je zélf een afspraak maken in het examencentrum en je bromfiets naar het examencentrum brengen.

Ben je klaar voor de eerste rit?

Opmerkingen

  • Het aantal herkansingen is onbeperkt.
  • Er bestaat geen voorlopig rijbewijs meer voor deze categorie. Indien je geslaagd bent, krijg je onmiddellijk een definitief rijbewijs.
  • Om met een bromfiets of scooter van maximum 50 cc en een minimumsnelheid van 25 km/u te rijden, heb je geen rijbewijs nodig.
  • Wie een rijbewijs B heeft, mag ook met bromfietsen en scooters van de AM-klasse rijden.
  • Wanneer je voor 15/02/1961 geboren bent, mag je een bromfiets met maximumsnelheid van 45 km/u besturen, zónder rijbewijs.

Privacy & Cookies: Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, ga je akkoord met ons privacy beleid.